Gemeente Woensdrecht is een groene gemeente, die voor meer dan 60% uit natuurgebied bestaat – de Brabantse Wal. Dit unieke natuurgebied, gevormd op de overgang van de lage zeekleigebieden naar de hoger gelegen zandgronden, is een belangrijke drager van de identiteit van de gemeente Woensdrecht.
Bijzondere ontwikkelproblematiek
Maar het maakt ook, zeker gezien de directe ligging onder de rook van de Antwerpse haven én de aanwezigheid van een militaire vliegbasis, dat de gemeente kampt met een bijzondere ontwikkelproblematiek. De significante hoeveelheid stikstof die binnen de gemeentegrenzen neerslaat in combinatie met de nabijheid van een belangrijk Natura 2000-gebied, legt een bovengemiddelde druk op de woningbouwontwikkeling.
Bij nieuwe ontwikkelingen, groot of klein, dient aangetoond te worden dat de natuurwaarden niet geschaad worden. Sterker nog, bij ontwikkelingen dient de ecologische kwaliteit bij voorkeur toe te nemen.
Een uitdagende context. Het vraagt om een integrale benadering. In de omgevingsvisie van de gemeente Woensdrecht is het versterken van het groene raamwerk en de sociale cohesie het vertrekpunt. Dat is het daarmee ook voor ons. Brink is als project- en procesmanager verbonden aan diverse ontwikkelopgaven, waaronder de herontwikkeling van een in onbruik geraakt industrieel gebied tot de ontwikkeling van een groene woonwijk (die letterlijk grenst aan de Brabantse Wal). We zetten daarbij niet de woningbouwopgave centraal, maar de toekomstige kwaliteit van leven.
Dat doen we samen met een ambitieus team van specialisten van de gemeente Woensdrecht. Met elkaar zorgen we dat de ontwikkelingen bijdragen aan een sterk Woensdrecht, waar het goed wonen is. Trots dat we dat mogen doen.
Meldingen