Verbind jij jouw expertise graag aan unieke uitdagingen in de bouw, infra en vastgoed?

De inzendingen

Bij de beoordeling van de inzendingen toetste de jury een aantal punten. Allereerst de mate waarin de start-up bijdraagt aan het oplossen van ruimtelijke uitdagingen zoals woningnood, energietransitie of mobiliteit. Ook keek de jury naar de mate van vernieuwing van de sector. Uiteindelijk woog de jury ook hoe kansrijk het idee is, en hoe deze award daaraan kan bijdragen.

De jury was onder de indruk van de verscheidenheid in inzendingen. Veelbelovende oplossingen en frisse ideeën voor de uitdagende opgaves in de gebouwde omgeving. Het was dan ook best lastig om tot een selectie van drie finalisten te komen. Tegen alle start-ups die uiteindelijk een finaleplaats misgrepen, wil de jury dan ook zeggen: “Blijf vernieuwen, de sector heeft het nodig!”

De finalisten

Renset – een modulair power station voor op de bouwplaats, met uitwisselbare batterijmodules voor flexibele capaciteit.

ROEF – een modulair, groen dak dat past op 95% van de hellende dakconstructies.

Foremore – een slimme oplossing voor een geoptimaliseerd en emissievrij last-mile transport van bouwmaterialen.

De jury

Naast Adriaan Visser bestond de jury dit jaar uit Hans de Jonge (voormalig directievoorzitter van Brink en naamgever van de prijs), Denise Huizing (procesmanager bij Brink), Rozemarijn Rischen (projectmanager bij Brink) en Lea van den Heuvel (dataspecialist bij Brink).

De top 3 en uitreiking

De uitreiking van de Hans de Jonge Start-up Award zal plaatsvinden tijdens het Brink kennisfestival in november.

De winnaar krijgt 5.000 euro om zijn idee verder te ontwikkelen, coaching door Brink t.w.v. 15.000 euro en mag gebruikmaken van een werkplekken in één van onze kantoren. De tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk 3.500 en 1.500 euro.